Home » Uncategorized » Nieuw: De Ponyfarm Nijkerk

Onder de rook van Amersfoort, in het buitengebied van Nijkerk, is het familiebedrijf ponyboerderij De Ponyfarm Nijkerk geland. Al voor langere tijd hadden Harry en Gerjo Voorthuijsen een droom om een zorgboerderij met pony’s te starten. Samen met hun dochter Hannah wilden zij allerlei pony-activiteiten voor kinderen en jongvolwassenen gaan organiseren. Sinds 1 april 2023 zijn zij opgestart met De Ponyhoeve 4000. Hun idee is om naast de zorg ook recreatie, educatie en dagopvang aan te bieden en dat allemaal met Pony’s en kleine boerderijdieren.

Ook willen zij weer de beleving van het Boerenleven, in bredere zin, terugbrengen bij de jeugd. Door het kennismaken met de dieren en het herkennen van de gewassen, ontdekken zij spelenderwijs de boerderij. Door de verzorging van pony’s of ander kleinvee,  het  werken in de moestuin en/of de boomgaard, ontdekken kinderen op een educatieve manier het boerderijleven.

Door het oogsten van de vruchten, groenten en fruit leren kinderen in workshops hoe deze producten verwerkt worden tot verse, lekkere en voedzame producten. Op deze manier leren kinderen via workshops hun eigen voedsel te maken. Bijvoorbeeld hoe maak ik van boerderijproducten verse jam, hoe bak ik een eitje, hoe maak ik soep, hoe maak ik een pannenkoek, etc. Met het Ponyfarmconcept heeft de familie Voorthuijsen een concept dat precies bij hen past en aansluit bij hun droom. Per 1 August 2023 gaan zij daarom verder onder de naam De Ponyfarm Nijkerk. Op De Ponyfarm van de familie Voorthuijsen is iedereen van harte welkom. Graag tot ziens op De Ponyfarm Nijkerk.

De Ponyfarm Nijkerk

Keienweg 23a

3861 MS Nijkerk


Contact

Harry van Voorthuijsen

Bel: 06-27000765

Mail: info@deponyfarmnijkerk.nl

www.deponyfarmnijkerk.nl

BEZOEKADRES

De Ponyfarm
Bleukweg 2
5032 PN Tilburg
(Tegenover Koolhoven)

Telefoon: 06 – 107 130 25
Mailadres: info@deponyfarm.nl

Onderdeel van De Ponyfarm Groep

INFORMATIE

Voor meer informatie of voor het aanvragen van onze digitale brochure met prijslijst bel of mail ons. Voor offertes, datumopties of boekingen kunt u contact opnemen met Antoine Verhoeven.

SOCIAL MEDIA