De Ponyfarm Tilburg beschikt als eerste over een echte Ponyschool voor kinderen. Bij De Ponyschool kunnen kinderen al vanaf 3 jaar terecht en loopt dit nu door tot 15 jaar. Voor het zevende jaar wordt er niet intensief gereden. Het gaat tot 7 jaar alleen om leuke dingen te doen met de pony en worden er kleine ponyritjes gemaakt.

Waarom al zo jong beginnen?

Het PonyfarmTeam is van mening dat kinderen het beestje vriendjes kunnen worden met dieren, en op De Ponyfarm in het bijzonder met onze pony’s, door deze in hun natuurlijke omgeving te ontmoeten om zo spelenderwijs kennis te maken met de boerderijdieren en de pony’s. Op basis van naturel horsemanship leren de kinderen de grondbeginselen aangaande het eerste contact met de pony’s. De start is altijd met het ponyveulen en met de minishets. Door kennis te maken in de wei leren de kinderen om respect te hebben voor de leefomgeving van de pony’s. De pony’s leven in kuddes waar een duidelijke rangorde is. Wil je onderdeel uitmaken van deze kudde dan zul je je plaats dienen te weten binnen de rangorde in de kudde (de pony’s spiegelen het gedrag van kinderen. Voelt het niet veilig voor de pony’s dan zullen zij weglopen). Voor de mens geldt het zelfde. Voelen wij ons niet prettig bij bepaalde mensen of in een bepaalde ruimte of omgeving dan verplaatsen wij ons ook.

Jong geleerd is oud gedaan!

Door de pony’s op een rustige en liefdevolle manier te benaderen ontstaat er een band die uitgroeit naar vriendschap. De pony vindt het fijn om bij jou te zijn. Door veel in contact te komen of te zijn met de pony groeit er een band. Deze band is nodig om vertrouwen te krijgen in elkaar en om onvoorwaardelijk iets voor elkaar te doen (deze band heb je nodig om straks goed te kunnen samenwerken tijdens het rijden). Zo’n band ontstaat door de pony te begroeten zodra je hem ziet, door hem iets lekkers te geven, liefdevol te verzorgen (knuffelen, praten, borstelen, hoefjes doen, vlechtjes maken, samen wandelen en wat maar prettig is voor kind en pony), zijn stalletje te doen, eten geven, in de wei zetten en ’s avonds weer naar het stalletje brengen. Ook reageert de pony op en herkent hij jouw voetstappen, jouw geur, dezelfde muziek of hetzelfde fluitje. Als je regelmatig komt gaat hij jou herkennen en zul je zien dat hij reageert op jouw komst door naar de staldeur te komen, of naar de omheining van de wei komen, of te hinniken of dat hij al nieuwsgierig met zijn oortjes naar voren staat.

Al deze basiselementen zijn belangrijk om vriendschap te sluiten met dieren…maar ook met mensen. Het gezegde vertelt ons niet voor niets het volgende: wie goed is voor een dier… is ook goed voor een mens. De Ponyschool is dus niet alleen fun maar draagt ook een boodschap met zich mee die spelenderwijs ontdekt mag worden. Alles mag…niets moet.

Plezier hebben staat voorop!

Op De Ponyschool kun je ponyrijden, ponylesjes krijgen, een ponyworkshopje doen of op ponydagkamp komen. Dus heel veel leuke dingen. En omdat De Ponyschool bij De Ponyfarm hoort kun je ook in de speeltuin spelen, of de diertjes van de kinderboerderij knuffelen. De Ponyschool biedt verder ook de mogelijkheid tot het leasen van een pony of het verzorgen van een zorgpony. Op deze manier heeft u en het kind wel de lusten maar niet de lasten. Ook niet tijdens vakanties, vrije dagen of feestdagen want dan wordt de pony door ons verzorgd.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van De Ponyschool voor uw kind of breng ons een vrijblijvend bezoek voor een kennismaking met de pony’s of een rondleiding over de farm. U bent op De Ponyfarm altijd van harte welkom.

BEZOEKADRES

De Ponyfarm
Bleukweg 2
5032 PN Tilburg
(Tegenover Koolhoven)

Telefoon: 06 – 107 130 25
Mailadres: info@deponyfarm.nl

Onderdeel van De Ponyfarm Groep

INFORMATIE

Voor meer informatie of voor het aanvragen van onze digitale brochure met prijslijst bel of mail ons. Voor offertes, datumopties of boekingen kunt u contact opnemen met Antoine Verhoeven.

SOCIAL MEDIA