Op De Ponyfarm worden tijdens de vakantieperiodes ponykampen georganiseerd. De kampen lopen van maandag t/m vrijdag.

Ponyrijden
Op De Ponyfarm staan 8 pony’s op stal. De ponyrijgroep worden ingedeeld naar niveau, waarbij we kijken welke pony het beste bij jou past. Wel is belangrijk, en in het belang van de groep, dat je minimaal 1 jaar ervaring hebt met pony’s en dat je al geruime tijd les hebt gehad. De lessen worden door een deskundig instructrice in de buitenbak of in de gezellige kleine ‘binnenbak’ gegeven. Afhankelijk van je rijniveau krijg je ook spring- of menles! Buitenritten horen er natuurlijk ook bij, iedereen maakt dagelijks een buitenrit, waarbij jullie heerlijk door bossen en weilanden gaan.

Aan meer ervaren ruiters worden er terreinoefeningen gegeven, waarbinnen de buitenritten een belangrijk onderdeel vormen. Zelfs is het mogelijk om een menworkshop bij te wonen, of om eraan deel te nemen, onder leiding van Peter de Koning uit Rijsbergen (deze heeft al een titel Nederlands kampioen 4 span op zak). Voor de jongere onervaren kinderen worden de lessen op een speelsere manier ingevuld en kunnen zij deelnemen aan vrijheidsdressuur met de pony. Natuurlijk mag je ook je eigen verzorgpony tijdens je ponykampweek hebben.

Activiteiten
Naast het ponyrijden is er op De Ponyfarm nog veel meer te doen, je hoeft je nooit te vervelen!! Behalve rijden, verzorgen en helpen in de stallen, kun je ook met allerlei andere activiteiten meedoen. De leiding organiseert elke dag allerlei sport en spel activiteiten, waar je wel of niet aan mee kunt doen. Je kunt in de ruime recreatiezaal knutselen, kleien, schilderen, gezellig een spelletje doen, meedoen met tafelvoetbal, sjoelen of airhockey. Maar je kunt ook lekker buiten op de trampoline springen of met de kleine boerderij dieren knuffelen.

‘s Avonds zijn er ook allerlei activiteiten, zoals bosspellen, dropping met een kampvuur, een tocht met de huifkar of met de koets, voor iedereen een kampvuur met barbecue, een verkleedavond en natuurlijk een super gave, te gekke discoavond.

Slapen en Begeleiding
Tijdens het ponykamp kunnen er er twee leeftijdsgroepen zijn: de jongste groep van 6 t/m 8 jaar en de oudste groep van 8 t/m 12 jaar. Als 8 jarige mag je kiezen in welke groep je wilt. De groepen slapen in de blokhut in de bostuin van De Ponyfarm. Naast de instructrice is er bij elke groep een vaste begeleid(ster)er, welke dag en nacht bij jullie aanwezig is.

Leiding op De Ponyfarm
Zoals gezegd heeft elke leeftijdsgroep zijn eigen leiding, die dag en nacht bij de kinderen aanwezig is.
De leiding op De Ponyfarm is serieus en kent en neemt haar verantwoordelijk voor de kinderen en de activiteiten, met of zonder dieren. Daarnaast is de leiding ook heel creatief, kindvriendelijk en gezellig.

Recreatieruimte en Maaltijden

In de ruime recreatiezaal kunnen de kinderen onder meer, sjoelen, tafelvoetballen, lezen, kaarten, gezelschapsspelletjes doen, knutselen, tekenen, schilderen, etc.

Verder is er een ruime eetkeukenzaal ingericht. ‘s Ochtens beginnen we met het ontbijt om half 9 daar is naast wit- en bruinbrood melk, thee, diverse zoetwaren, vleeswaren en kaas. De warme maaltijd gebruiken we om half 1, hierbij hebben we een gevariëerde hoofdmaaltijd en een toetje toe. De avondmaaltijd gebruiken we om half 6 en word aangevuld met een warme snack. Tijdens de week staat er onbeperkt drinken en fruit tot ieders beschikking.

Op De Ponyfarm worden ook ponydagkampen georganiseerd voor kinderen van 4 tot 10. Elke dag meehelpen op de ponyboerderij om de pony’s te verzorgen en de kleine huisdieren, maar ook de pony’s poetsen, vlechten, versieren en natuurlijk ponyrijden. Ook maken we natuurlijk een buitenrit in de groensingel waar je zo maar allerlei dieren kunt tegen komen. Zelfs heeeele grote vogels op lange benen, en die kunnen heeeel hard lopen en leggen super grote eieren..wie vindt het leuk om te komen??

Verder worden er speurtochten georganiseerd en kunnen kinderen deelnemen aan workshops of spelletjesmiddagen. maar vooral veel met de pony´s doen zoals poetsen, invlechten, versieren of aan dressuurproefjes of oefenspringen meedoen. En natuurlijk is er dagelijks een buitenrit. De kleintjes op de mini shets en de grotere kinderen op de grote pony´s. Dit wil jij toch niet missen… voor meer informatie bel of mail De Ponyfarm. De Ponyfarm organiseert haar activiteiten voor een groepsgrootte van maximaal 8 kinderen. De Ponyfarm wil graag klein blijven om kwaliteit, service en persoonlijke aandacht te kunnen blijven bieden aan elk kind en aan elke activiteit.

BEZOEKADRES

De Ponyfarm
Bleukweg 2
5032 PN Tilburg
(Tegenover Koolhoven)

Telefoon: 06 – 107 130 25
Mailadres: info@deponyfarm.nl

Onderdeel van De Ponyfarm Groep

INFORMATIE

Voor meer informatie of voor het aanvragen van onze digitale brochure met prijslijst bel of mail ons. Voor offertes, datumopties of boekingen kunt u contact opnemen met Antoine Verhoeven.

SOCIAL MEDIA