Het ontstaan van een Pony- en BoerderijBSO

Door de vele vragen van ouders of De Ponyfarm ook BSO-achtige activiteiten zou willen / kunnen organiseren, gezien de unieke ligging van de locaties (welke gelegen zijn in het buitengebied van Tilburg ZuidWest, tussen de weilanden en de boerderijen en grenzend aan stadsbos 013) en de vele leuke activiteiten die De Ponyfarm nu al organiseert voor kinderen, heeft Team De Ponyfarm doen besluiten om daar eens serieus naar te kijken. Na een overlegfase van enkele maanden is dan uiteindelijk toch gekozen voor een proefperiode van 6 maanden tot een jaar.

Het van start gaan. Welke doelgroepen kinderen?

Inmiddels is De Ponyfarm gestart met de opzet van een Pony- en BoerderijBSO. Op beide locaties, zowel op De Bleukhof als ook op de Bleukhoeve, kan een groep van start gaan. De ene groep is samengesteld uit kinderen met een zwaardere hulpvraag en de andere groep is een combinatie van kinderen zonder hulpvraag en kinderen met een lichte hulpvraag.

De Ponyfarm heeft dus gekozen voor een tweeledige opzet, dit gezien de vraag van ouders of dit niet mogelijk zou zijn. Voor De Ponyfarm is dit geen probleem daar  het dagbestedingsteam van De Ponyfarm al ruime ervaring heeft met kinderen met een hulpvraag.

Ieder kind is dus van harte welkom op de BSO van De Ponyfarm. Echte ervaring met pony’s is niet vereist. De kinderen bepalen zelf voor welke activiteiten zij kiezen. Indien de kinderen het wel leuk vinden om iets met pony’s te gaan doen start De Ponyfarm toch altijd vanuit de basis: spelenderwijs ontdekken van de pony’s en hun leefomgeving (zie filosofie De Ponyschool).

Een nieuwe manier van spelen, beleven en ontdekken: De PaardenPraatPlaat (3P’s)

Daarnaast is er een samenwerking met Marloes Bastianen, leerkracht basisonderwijs, intern begeleider op een basisschool en RTer via haar eigen RTpraktijkRiel te Riel. Marloes heeft een eigentijds ‘leerconcept’ gevolgd en is hiermee met kinderen meteen aan het werk gegaan. Het nieuwe spelenderwijsontdekkenconcept Paardenpraatplaat, waarmee zij werkt en waarmee zij kinderen spelenderwijs in de natuur laat ontdekken, kan op De Ponyfarm meteen van start. Natuurlijk is dit concept niet alleen voor de BSO bestemd, maar ook voor de scholen in de Reeshof. Diverse scholen nemen momenteel hier al aan deel. Het dagbestedingsteam van De Ponyfarm heeft daarom besloten om ook dit concept onder de aandacht te brengen van zowel ouders die hun kinderen op de Pony- en BoerderijBSO willen plaatsen, alsook onder de aandacht te brengen bij de directies van basisscholen in De Reeshof en De Blaak. Speuren in het bos, struinen over de akkers en ontdekken op de boerderij.  Kinderen mogen op De Ponyfarm weer kind zijn.

De Ponydagkampen van De Ponyfarm

Op De Ponyfarm worden tijdens vakanties PonyDagkampen voor kinderen georganiseerd. Hieraan mogen ook de kinderen van de BSO aan deelnemen. In de samenstelling van de groepen wordt er rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen. Deze zijn niet groter dan 8 tot 10 kinderen. De leeftijd start bij 4 jaar en loopt door tot 10/12  jaar. Spelenderwijs kennismaken met de pony’s, door deze te poetsen, vlechtjes te maken en te knuffelen, is voor elk kind een feest. Zeker als er daarna ook nog een ponyritje gemaakt gaat worden in de groensingel rond De Ponyfarm. Maar ook samen meehelpen op de boerderij, het schoonmaken van de stallen, het verzorgen van de kleine boerderijdieren en de pony’s zijn een onderdeel van deze dag. Maar ook het spelen met de dieren of verstoppen in het stro of samen spelen in de bostuin van De Ponyfarm hoort erbij. Samen lunchen waarbij ze ook samen de lunch klaarmaken, de tafeldekken en weer alles opruimen behoort tevens tot de activiteiten. De kinderen krijgen ook de ruimte om vrij te spelen, te knutselen of koekjes te bakken. Maar centraal staat dat zij veel doen met de pony’s en de dieren op en rond De Ponyfarm. Op het einde van de dag brengen zij de pony’s weer terug naar de boerderij. Een dag komt ten einde en wordt afgesloten met iets lekkers als zij naar huis gaan.

Mocht u nog vragen hebben of informatie wensen, laat het ons weten via info@deponyfarm.nl of via 06-10713025. Antoine Verhoeven staat u graag te woord. Kom gerust eens vrijblijvend kennismaken met De Ponyfarm. Wij geven u graag een rondleiding over de farm. U bent bij ons altijd van harte welkom!

 

BEZOEKADRES

De Ponyfarm
Bleukweg 2
5032 PN Tilburg
(Tegenover Koolhoven)

Telefoon: 06 – 107 130 25
Mailadres: info@deponyfarm.nl

Onderdeel van De Ponyfarm Groep

INFORMATIE

Voor meer informatie of voor het aanvragen van onze digitale brochure met prijslijst bel of mail ons. Voor offertes, datumopties of boekingen kunt u contact opnemen met Antoine Verhoeven.

SOCIAL MEDIA