Locatie

De Ponyfarm organiseert haar activiteiten op 2 locatie’s, te weten De Bleukhof aan de Bleukweg 22 te Tilburg en De Bleukhoeve aan de Bleukweg 2 eveneens te Tilburg. Beide locaties liggen ongeveer op ongeveer 500 meter van elkaar.

Ponyrijden
Op De Ponyfarm staan 8 pony’s op stal. De ponyrijgroep worden ingedeeld naar niveau, waarbij we kijken welke pony het beste bij jou past. Wel is belangrijk, en in het belang van de groep, dat je minimaal 1 jaar ervaring hebt met pony’s en dat je al geruime tijd les hebt gehad. De lessen worden door een deskundig instructrice in de buitenbak of in de gezellige kleine ‘binnenbak’ gegeven. Afhankelijk van je rijniveau krijg je ook spring- of menles! Buitenritten horen er natuurlijk ook bij, iedereen maakt dagelijks een buitenrit, waarbij jullie heerlijk door bossen en weilanden gaan.

Aan meer ervaren ruiters worden er terreinoefeningen gegeven, waarvan de buitenritten een belangrijk onderdeel vormen. Zelfs is het mogelijk om een menworkshop bij te wonen, en eraan mee te doen, onderleiding van Peter de Koning uit Rijsbergen (deze heeft al een titel Nederlands kampioen 4 span op zak). Voor de jongere onervaren kinderen worden de lessen op een speelsere manier ingevuld en kunnen zij deelnemen aan vrijheidsdressuur met de pony. Natuurlijk mag je ook een verzorgpony tijdens je ponykampweek.

Activiteiten
Naast het ponyrijden is er op De Ponyfarm nog veel meer te doen, je hoeft je nooit te vervelen!! Behalve rijden, verzorgen en helpen in de stal kun je met allerlei activiteiten meedoen. De leiding organiseerd de hele dag allerlei sport en spel activiteiten, waar je wel of niet aan mee kunt doen. Je kunt in de ruime recreatiezaal knutselen, kleien, schilderen, gezellig een spelletje doen, meedoen met tafelvoetbal, sjoelen of airhockey.Maar je kunt ook lekker buiten op de trampoline springen, bedmintonnen, jongleren, voetballen of spelen / afkoelen in het zwembad.

‘s Avonds zijn er ook allerlei activiteiten, zoals bosspelen, dropping met kampvuur na, een tocht met de huifkar of met de koets, voor iedereen een kampvuur met barbecue, een verkleedavond en natuurlijk een super gave, te gekke discoavond.

Slapen en Begeleiding
Tijdens het ponykamp kunnen er er twee leeftijdsgroepen zijn: de jongste groep van 6 t/m 8 jaar en de oudste groep van 8 t/m 12 jaar. Als 8 jarige mag je kiezen in welke groep je wilt. De groepen slapen in het boschalet in de bostuin van De Ponyfarm. Naast de instructrice is er bij elke groep een vaste begeleid(ster)er, welke dag en nacht bij jullie aanwezig is.

Leiding op De Ponyfarm
Zoals gezegd heeft elke leeftijdsgroep zijn eigen leiding, die dag en nacht bij de kinderen aanwezig is.
De leiding op De Ponyfarm is behalve serieus en verantwoordelijk ook heel gezellig en vooral creatief.

Elke zomer zijn wij op zoek naar leuke, verantwoordelijke jonge mensen die ons team willen komen versterken. Lijkt dit je wat, ben je minimaal 18 jaar oud en denk je geknipt te zijn voor deze functie stuur ons dan een e-mail met daarin informatie over jezelf, studie(s), hobby’s, motivatie en verwachtingen.

Voor de zomer van 2014 zijn wij nog opzoek naar leiding!
Lijkt het jou leuk om leiding op De Ponyfarm te worden stuur dan even een e-mail naar info@deponyfarm.nl (Graag ook een foto bijvoegen).

Recreatieruimte en Maaltijden
In de ruime recreatiezaal kunnen de kinderen onder meer, sjoelen, tafelvoetballen, lezen, kaarten, gezelschapsspelletjes doen, knutselen, tekenen, schilderen, etc.

Verder is er een ruime eetkeukenzaal ingericht. ’s Ochtens beginnen we met het ontbijt om half 9 daar is naast wit- en bruinbrood melk, thee, diverse zoetwaren, vleeswaren en kaas. De warme maaltijd gebruiken we om half 1, hierbij hebben we een gevariëerde hoofdmaaltijd en een toetje toe. De avondmaaltijd gebruiken we om half 6 en word aangevuld met een warme snack. Tijdens de week staat er onbeperkt drinken en fruit tot ieders beschikking.

 

 

BEZOEKADRES

De Ponyfarm
Bleukweg 2
5032 PN Tilburg
(Tegenover Koolhoven)

Telefoon: 06 – 107 130 25
Mailadres: info@deponyfarm.nl

Onderdeel van De Ponyfarm Groep

INFORMATIE

Voor meer informatie of voor het aanvragen van onze digitale brochure met prijslijst bel of mail ons. Voor offertes, datumopties of boekingen kunt u contact opnemen met Antoine Verhoeven.

SOCIAL MEDIA