De Ponyfarm biedt dagbesteding voor kinderen, (jong)volwassenen en senioren met een zorg- of hulpvraag aan. Dit kan zijn een stoornis, een beperking of fysieke / psychische klachten.

Voor Kinderen

Even lekker weg naar een andere omgeving waar kinderen lekker kunnen spelen, ravotten, klimmen en klauteren. Maar ook waar zij kunnen meehelpen op de boerderij of kunnen meehelpen met het verzorgen van de dieren. Ook zijn er momenten van rust en even samen iets eten of drinken. Kinderen kunnen op De Ponyfarm zichzelf zijn. De Ponyfarm biedt begeleiding individueel of begeleiding groep waarbij het kind aangeeft wat hij of zij leuk vindt om te doen. Omdat alles rond de pony belangrijk is voor de meeste kinderen maakt ponyrijden ook deel uit van het programma. Bij begeleiding groep kunnen kinderen samen spelen, samen werken of helpen in de tuin of in de wei, samen kleine dieren of pony’s verzorgen en natuurlijk ponyrijden. Voor ons is het eerste doel het belangrijkste: het werken aan basisveiligheid. Wordt dit doel niet eerst bereikt dan kunnen wij ook niet aan de andere doelen werken. Basisveiligheid is een eerste vereiste voor een kind. Als het kind zich veilig voelt dan is er vertrouwen, rust, ontspanning, voelt het kind zich thuis, weet het kind dat het gezien, gehoord en begrepen wordt. pas dan kan overgave plaatsvinden en kan er aan de andere doelen gewerkt gaan worden. Dit proces en veiligvoelen en vertrouwen hebben in kan 3 maanden tot een jaar duren. Dit naar gelang het kind haar of zijn stoornis, beperking of opgelopen trauma.

Voor Jong Volwassenen of  Volwassenen

Even lekker weg naar een andere omgeving waar jij lekker jezelf kunt zijn en kunt ontspannen. Tijd is geen tijd, als het werk vandaag niet afkomt dan is er morgen weer een dag. Niets moet alles mag is ons uitgangspunt. Activiteiten die De Ponyfarm aanbiedt zijn werken in het groen, het verzorgen van kleine dieren en de pony’s, het meehelpen in de huishouding, het doen van boodschappen en de lunch voorbereiden,  klusjes uitvoeren aan gebouwen, onderhoud plegen aan de gebouwen en hun omgeving, nieuwe projectjes meehelpen bouwen, meehelpen op de boerderij of gewoon even helemaal niets doen en even lekker bijkomen met een kop thee of koffie. Ook zijn er momenten van even pauze nemen na al de karweitjes. Dan gaan we samen iets eten of drinken.

Voor Senioren

Even lekker weg uit je eigen omgeving om weer nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe indrukken op te doen. Bij ons verblijft u in een groene omgeving tussen de landerijen (bijv. dementie in het groen). Gezellig met andere een praatje maken en een kop thee of koffie drinken aan de grote tafel in ons sfeervolle tuinhuis. Ook bestaat er de mogelijkheid om mee te helpen op de boerderij of in de tuin. Ook zijn er momenten van rust en even samen iets eten of drinken.

Algemene Informatie

Voor alle doelgroepen geldt dat dagbesteding voor een of meerdere dagdelen mogelijk is. Dagbesteding kan op De Ponyfarm via Begeleiding Individueel of via Begeleiding Groep. Deze dagbesteding kan betaald worden vanuit het PGBbudget of via onderaannnemerschap vanuit het budget Z.I.N.

Bij beide begeleidingsvormen wordt rekening gehouden met het zorgplan en de gestelde doelen. Indien gewenst kan ons zorgbegeleidingsteam u begeleiden bij uw aanvraag voor een PGB-budget of verwijzen naar een hoofdaannemer die uw zorg of begeleiding vanuit het Z.I.N.-budget kan bieden. Van intake tot beschikking wordt u ondersteund door het team. Wilt u meer weten over onze dagbesteding of over het zorgbegeleidingsteam van De Ponyfarm, neemt u dan gerust contact op met Antoine Verhoeven via nummer 06-10713025 of mail uw berichtje naar zorg@deponyfarm.nl

 

BEZOEKADRES

De Ponyfarm
Bleukweg 2
5032 PN Tilburg
(Tegenover Koolhoven)

Telefoon: 06 – 107 130 25
Mailadres: info@deponyfarm.nl

Onderdeel van De Ponyfarm Groep

INFORMATIE

Voor meer informatie of voor het aanvragen van onze digitale brochure met prijslijst bel of mail ons. Voor offertes, datumopties of boekingen kunt u contact opnemen met Antoine Verhoeven.

SOCIAL MEDIA