De filosofie achter De Ponyfarm

De Ponyfarm is gespecialiseerd in allerlei activiteiten die zich richten op het avontuurlijke en ontdekkende belevingsvermogen van kinderen. Om hun belevings- en inlevingsvermogen te prikkelen hebben wij optimaal gebruik gemaakt van de natuurlijke en landelijke elementen in combinatie met dieren en spel- en speelelementen. Deze elementen bevinden zich in de directe omgeving van de Ponyfarm. Al deze elementen dragen bij tot een verrijking van de thematische activiteiten.Deze activiteiten zijn niet allen avontuurlijk en speels, maar ook educatief en belevingsvol.

Verder hebben wij ook gekeken naar de meerwaarde van deze activiteiten met betrekking tot het welzijn van kinderen. Ook hier geeft de natuur en het weidse van het platteland een meerwaarde in rust, ruimte, gezonde lucht en meer bewegen. De zorgvuldig uitgekozen en samengestelde activiteiten dragen bij tot een verhoging van het welzijn en welbevinden van kinderen. De activiteiten laten kinderen meer samenwerken, wat goed is voor hun sociale ontwikkeling, meer bewegen, wat weer bijdraagt tot een betere motorische ontwikkeling, een betere conditie door de fysieke inzet die gevraagd wordt door de diverse activiteiten en geeft kinderen een mentale ontlading door de inspanning die vereist is bij de diverse activiteiten. Kortom een optimale ontspanning door fysieke inspanning.

De Ponyfarm bevindt zich in een omgeving waar kinderen op een veilige en verantwoorde manier naar hartenlust kunnen spelen, ravotten en klimmen, maar waar zij tegelijkertijd ook spelenderwijs allerlei educatieve elementen kunnen ontdekken. Alle activiteiten zijn daarom zo samengesteld dat overal wel een aantal van deze elementen in terugkomen. Belangrijk is dat kinderen het leuk vinden, dat het een fijne dagbesteding voor hen is en dat zij spelenderwijs samenwerken en samenspelen met andere kinderen. De manier waarop de activiteiten worden georganiseerd en de ruimte die de kinderen tussendoor krijgen om vrij te spelen geeft het geheel een ontspannen en gemoedelijke uitstraling. Waar De Ponyfarm vooral voor staat is dat kinderen samen veel plezier maken en lachen. Op deze manier kunnen zij deze momenten als een bijzondere en positieve ervaring beleven waar zij nog lang op terug kunnen kijken.

De veiligheid op De Ponyfarm

Bij De Ponyfarm staat de Veiligheid van kinderen en dieren op de eerste plaats. Daarom heeft iedere pony een eigen begeleider of begeleidster die ruime pony- en paardenervaring heeft. Verder worden deze begeleiders bijgestaan door 2 volwassen begeleiders die tijdens de activiteiten de eindverantwoordelijkheid hebben, met in het bijzonder de kinderfeestjes. Om deze veiligheid verder te verhogen verplichten wij bij rij- of spelactiviteiten met de pony’s het dragen van goedgekeurde caps. Deze caps worden verstrekt door De Ponyfarm.

De Sfeer op De Ponyfarm

Op De Ponyfarm heerst een gemoedelijke sfeer en kan er tussentijds veel geregeld of aangepast worden. De activiteit en de kinderen staan bij De Ponyfarm centraal. Verder zijn onze pony’s kindvriendelijk en vinden zij het fijn om geaaid, geknuffeld en geborsteld te worden..

BEZOEKADRES

De Ponyfarm
Bleukweg 2
5032 PN Tilburg
(Tegenover Koolhoven)

Telefoon: 06 – 107 130 25
Mailadres: info@deponyfarm.nl

Onderdeel van De Ponyfarm Groep

INFORMATIE

Voor meer informatie of voor het aanvragen van onze digitale brochure met prijslijst bel of mail ons. Voor offertes, datumopties of boekingen kunt u contact opnemen met Antoine Verhoeven.

SOCIAL MEDIA